13 Ekim 2018 Cumartesi

West Side Islanders 301...Yeşil Işık...Tonganlar

West Side Islanders 301

West Side Islanders bangerlarının aktif olduğu Long Beach'de 2010 yılında 462,257 nüfusa sahip olduğunu bildirildi. Nüfus yoğunluğu kilometrekare başına 9,191.3 kişi idi (3,548,8  km²). Long Beach ırksal nüfusu; 213.066 (% 46.1) Beyaz, 62.603 (% 13.5)  Afrikalı Amerikalı (ABD Sayımı), 3,458 (% 0,7) Kızılderili, 59.496 (% 12.9) Asya (% 4.5 Filipin,% 0.9 Vietnam) ,% 0.6 Çinli,% 0.6 Japon,% 0.4 Hint,% 0.4 Kore ve% 5.2 Diğer Asya Ülkeleri), 5.253 (% 1.1) Pasifik Adalı (% 0.8 Samoan,% 0,1 Guamanian,% 0.1 Yerli Hawai,% 0,1 Diğer Pasifik Adalı ). Kent nüfusunun% 32,9'u Meksika mirasıydı. beyazlar 2010 yılında nüfusun % 29.4'ünü oluşturuyordu, 1970'de % 86.2'den düştü.


Çocukların Okullardaki Ilişkisi 
Islander halkı (Guamanian, Samoan, Tongans, Filipin) Okullardaki sporda mükemmeldir. Fiziksel özelliklerinin spora yatkın olması, boylarının uzun olması ve kalıplı olmaları biliniyor. Tongan ve diğer Islander çocukları fiziksel olarak çok büyük oldukları için dövüşmek istiyor bu yüzden bazı suçlara başvuruyorlar.

Cinayet 
6 Haziran 1990, Lise mezuniyet partisinde bir olay yaşandı. WSI üyeleri sol ceplerinde kırmızı bandana taşıyan üyelere el fırlatıp saldırdı (sol People Nation'ı simgeler). Merminin yerleştirildiği silah patlak verdi. Yaralanan karşıt çete bangerları hastahanede yoğun bakıma alındı. Bu olayı WSI üstleniyor.

WSI (West Side Islanders) Parti Faaliyetleri
Çete evi gibi kullanılan evlerde hırsızlık rahatlıkla yapıldığı için Stash Evlerine bira, uyuşturucu geliri ve silah depolanır. Çete tarafından düzenlenen parti gününde bira; parti lokasyonuna getirilir. Bu depo, WSI üyenin evi, garajı, halka açık park veya popüler bir dans mekanı (Striptiz Klübü) olan yerlere konumlanır. Bu konumlarda tüm suç faaliyetleri gecenin ilerleyen saatlerinde gerçekleştirilir. Genellikle arkadaş ortamlarında planlanır.

WSI ve Uyuşturucu
WSI üyeleri,  Siyahlar, Asyalılar ve Meksikalı çeteler gibi uyuşturucu ticaretinde gelişemedi.

Tongan Kültürü
Tonganlar; kültür, özgürlük, bağımsızlık ve bir halk olarak birliktelikleriyle gurur duyuyorlar. Güçlü bir kimlikleri var ve kendilerine değer verirler. 1773 yılının Ekim ayında, Avrupalı kaşif Kaptan James Cook, Tonga'ya indi. Onun gelişinde Tonganlar; kaptanın gemisini güleryüzlü ve ticarete hazır bir şekilde gitti. Ziyaretinden sonra Kaptan James Cook adalara Tonga Dost Adaları adını verdi. Kesinlikle iyi bir şeyler öğrenebiliriz bu insanlardan, bu eşsiz kültürden. Bize iyi vatandaşlık, dostluk ve merhamet öğretebilirler. Amerikan toplumunda yaşayan birçok adalı bu kültürlere güçlü bir şekilde değer verir.  Ancak, genç nesil hızlı büyüyor ve Amerikalılaşmışlar.




ASYALILAR YEŞİL IŞIKTAN KORKUYOR MU?
Hapishanedeki şiddet korkularına rağmen, Los Angeles County Hapishanesinde Asyalı mahkumlara yönelik saldırılarda herhangi bir artış yaşanmamıştır. 1994 yılında Meksika Mafyası'nın bazı Asya çete üyelerine “yeşil ışık” yakmasıyla ölümler arttı. Los Angeles İlçesi Şerif Departmanı'ndan Capt. Ray Leyva'ya göre; Asyalılar, Hispanik çete üyelerini dövüyordu ve vuruyordu. Bazı Asyalı tutuklular, en büyük korkularının henüz gerçekleşmediğine katılıyorlar. Her gece kendimi savunmak için silahımla bekleyeceğim ve yumruklarımı savuracağım diyen Hong Kong'lu bir yerli, ırkçı kavgaların olmadığını söyledi. Meksika Mafyası Long Beach'teki Latin ve Asyalı çeteler arasındaki sorunları çözerken yeşil ışık yaktı.
Uzman bir çete araştırmacısı tarafından ele geçirilen bir 1997 intikam listesinde; Japon, Çinli, Kamboçyalı, Vietnamlı ve Korelilere karşı saldırıyı açıkça onaylıyordu ancak Filipinlilerin ve Guam'ın yerlilerinin yalnız kalmasının daha faydalı olacağı, onlara zarar verilmeyeceği yazılıyordu. Ancak birçok Latin çete üyesi farklı gruplar arasında hiçbir ayrım yapmadı. Hapishanelerde tüm Asyalı mahkumlar için özel bir bölüm ayrıldı. Birçok Asyalı mahkum, 20 Ocak'ta genel hapishaneye geri dönme emri verilince otobüslere bindirildi, hücre kapılarını yataklarla barikatlayarak ve yatakları ateşe verdi. Şef Chuck Jackson, direncin biber gazıyla bastırıldığını söyledi. Çinli, İspanyol ve İtalyan kökenli bir mahkum olan Hector Pasillas, başlangıçta dört Güneyli ile birlikte bir hücreye yerleştirildiğini söyleyerek kendisine yeşil ışığın kapalı olduğunu ve kurallara uydukça rahatsız edilmeyeceğini söyledi. Ama o, bu kökenime bir hakaret lafından sonra 4 güneylinin kahkahalara boğulduğunu söyledi. Leyva, iki davayı destekleyemediğini belirterek, hapis sisteminde işlenen her suçun yetkililere bildirilmediğini de sözlerine ekledi. Bildirilen bir saldırıda Leyva, bir Asyalı tutuklunun suçlamaları reddeden iki Güneyli tarafından dövüldüğünü söyledi. Asya, Amerikan Kızılderili ve Pasifik Adalıları, Los Angeles County Hapishanesi sisteminin yedi tesisindeki 14.800 erkek mahkumun % 3,4'ünü oluşturuyor. Latinler % 41.6, Afrikalı Amerikalılar % 30 ve beyazlar % 14'lük bir paya sahiptir. Jackson, ırksal şiddetin hapishanelerde yaygın bir sorun olmadığını ve bölümün yeni mahkumlarının kapsamlı bir şekilde aranması, hücrelerin bir ırk tarafından domine edilmesini önlemek için çalışmalar yaptı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder