11 Ekim 2018 Perşembe

USO Family

Security Threat Group - STG

United Samoan Organization


USO Family (United Samoan Organization) Hapishane Çetesi Üyeleri ve Bağlı Kuruluşları

Hawaii merkezli bir hapishane çetesiyle bağlantılı 18 erkek; uyuşturucu kaçakçılığı, rüşvet, şiddet ve vergi kaçakçılığı da dahil olmak üzere suçlanmıştı. Tüm zanlılar “USO Family” cezaevi çetesinin üyeleriydi ya da onunla ilişkiliydi. Çete çok ırklı olmasına rağmen “USO”, Birleşik Samoan Örgütü anlamına gelir. Samoa'da bilinen bir varlığı yoktur. 1998'de kurulan çete şu anda kabaca 800 üyeyi, Hawaii eyaletinde 500 ve Amerikada ki hapishanelerde 300 Samoa yerlisini barındırıyor. ABD Başsavcısı Florence Nakakuni'ye göre; “Bunlar Hawaii'de baskın bir hapishane çetesi” ve “büyük bir hapishane çetesi” dir. Çetenin “liderlik ve asker” pozisyonlarıyla tanımlanmış bir yapıyı kullanarak cezaevlerini tamamen  devraldığı bilinmektedir. USO, Hawaii'de bulunan tesislerin büyük ölçüde eksikliğinden dolayı sadece Arizona'daki özel cezaevlerinde yaklaşık 2 bin tutuklu bulunuyor. Geçen sene itibariyle, Hawaii'nin toplam 6.000'den fazla mahkumu vardı.

Hawaii mahkumlarının özel hapishanelerinde meydana gelen taciz, tecavüz ve öldürme iddiaları vardı. Hawaii, Corrections Corporation of America (CCA) ile sözleşme imzaladı. 2010 itibariyle, bir mahkumun bir CCA hapishanesinde bulundurulmasının günlük maliyeti, Hawaii'deki bir kamu hapishanesinde maliyetinin yarısıydı. 2010 yılında 26 yaşındaki Maui doğumlu Bronson Nunuha çete şiddeti eyleminde Arizona'daki hapishanedeki hücresinde dövüldü ve öldürüldü. Birkaç ay sonra başka bir Hawaii mahkumu öldürüldü ve bir yıl önce Hawaii'den altı işçinin cinsel taciz ve tecavüz ile suçlanmasından sonra Kentucky'deki özel bir tesisden kadın tutuklular taşındı.

Şu anki iddianameler dalgası FBI, IRS, Hawaii Kamu Güvenliği ve Honolulu Polis Departmanı'nın üç yıllık bir soruşturmasından sonra geliyor. KITV, sanıklardan altısının metamfetamin ve marihuana dağıtmakla suçlandığını bildiriyor. 13 sanık, 3 ayrı saldırı vakası için iddianame aldı. Saldırılar USO çetesi içine giriş yapmak, pozisyon almak ve ilerletmek için yapıldı. Bir kişi, çetenin faaliyetlerini finanse ettiği yöntem olan vergi dolandırıcılığıyla suçlandı. Sahtecilikle vergi iadelerinden alınan para, cezaevi gardiyanlarına rüşvet vermek için kullanılır ve eski bir gardiyan iddianameye dahil edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder