13 Ekim 2018 Cumartesi

The Bulldog Nation...Security Threat Group

Security Threat Group - STG

The Bulldog Nation


Fresno, California bölgedesindeki çeteler, "The Bulldog Nation'ın" altında toplanmışlardır. Bu çeteler, Sureños ve Norteños çeteleriyle arasında ki mesafeyi korumuştur. Bulldoglar, Norteños çeteleri gibi "14" iddiasındalar ama "NXIV" veya "N14" yazmak yerine "F-14" kullanıyorlar. F, ''F''resno'yu temsil ediyor.

1984 hapishane savaşları sırasında Nuestra Familia ve Northern Structure, F-14'ü vücutlarında sergileyen tutukluları yanına almaya çalıştı. F-14 mahkumu bu çabalara direnmiş ve fiziksel çatışmalar ortaya çıkmıştır. Bu, hapishane çeteleri arasındaki bir savaşa yol açtı. F-14 mahkumları, Güney Kaliforniya çeteleriyle ilişkisi olduğunu iddia eden Hispanikler ile düşmanlıklarını sürdürdüler. F-14'ler, Norteños ve Sureños çetelerinden ayrı bir millet olduklarına inanırlar.

1986'da F-14, Fresno State Bulldog'u logo olarak kullanmaya başladı. 1989'da Fresno İlçesi yetkilileri, yerel genç çetelerinin Bulldog sembolü ile özdeşleştiğini ve benimsemeye başladığını fark etmeye başladılar. Hem genç hem de yetişkin olan bu çeteler, işledikleri suçların şiddetli niteliğine dikkat çekmişlerdir.

Şiddete katılan grupların çoğunda olduğu gibi, Bulldoglar da üyelerin nitelik olarak işe alınmasına vurgu yaptı. Diğer çetelerde olduğu gibi, üyeleri toplamak için para, uyuşturucu ve kadınları da kullanıyorlar.

Daha önce belirttiğim gibi Bulldoglar, Bulldog'u logo olarak kabul etmişlerdir. Çivili boyunluk da dövmelerde sıklıkla görülür. En yaygın dövmelerden bazıları; koşan bir Bulldog, fit görünümlü Bulldog, "F-14", "BDS" (Bulldogs) veya FBD (Fresno Bulldogs).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder