11 Ekim 2018 Perşembe

Aryan Brotherhood...Security Threat Group

Security Threat Group - STG

The Aryan Brotherhood



Cezaevi Çetesi Adı: Aryan Brotherhood
Diğer İsimleri: AB, Alice, Alice Baker, Tip, Brand

Köken ve Tarih: Aryan Brotherhood hapishane çetesinin tarihi 1967'ye dayanıyor. Ayrıca AB olarak bilinen Aryan Brotherhood, San Quentin hapishanesindeki California cezaevi sisteminden kaynaklanıyor.Başlangıçta bu çete; Beyaz cezaevi mahkumlarını Siyah ve Meksikalı gruplardan korumak için kuruldu Aryan Brotherhood'ın asıl üyelerinden bazıları; 1950'lerde "Bluebyrds"  olarak bilinen çete üyelerinden oluşuyordu ve diğer isimleri "Diamond Tooth Gang" ve "Nazi Gang" idi.

Ideoloji / Felsefe: Aryan Brotherhood'ın ve üyelerinin felsefi dayanağı; Alman ve İrlanda soylarının ideolojilerinin bir karışımından oluşur. Yıllar boyunca AB, Neo-Nazi felsefesinden uzaklaştı ve grup üyeleri İrlanda  atalarıyla ve Norse / Viking sembolizm tarihiyle daha fazla özdeşleşti. AB'nin  "blood in blood out" felsefesi vardır, yani üyeler kabul edilmek için öldürürler ve sadece  kendi ölümleriyle üyelikten çıkarılırlar. Çoğu üye apolitiktir ve grubun birincil yönelimi şu anda uyuşturucu kaçakçılığıdır.

Uyelik Ozellikleri: Yalnızca beyaz üyelerden oluşurken, beyaz üstünlükçü olan AB üyelerinin uyuşturucu
ve gasp işlemlerine ihtiyaç duyduklarında siyahlarla ilişki kurarlarken belgelenmiş örnekler vardır. Üyelik kazanmadan önce bir askerin; AB tarafından ölümünü hedef alan bir kişinin cinayetini gerçekleştirerek adanmışlığını  kanıtlaması gerekir. Bu ritüel "making your bones" olarak adlandırılır ayrıca "blood in blood out" olarak da bilinir.  Üyelik yaşam için kabul edilir; AB'den çıkmanın tek yolu, ya doğal olarak ya da
başkalarının eliyle (AB üyesi dahil) ölümdür.Katılımcılar mevcut üyelerden oybirliği ile oy almalıdır. AB, hapishanelerde ve dışarıda da aktiftir.  Hapishaneden serbest bırakılan üyelerin kendilerini hala hapsedilen üyeleri desteklemeleri beklenmektedir.

Liderlik / Organizasyon Yapısı: Temel kararlar ve cinayetler uygulanmadan önce bir "Komisyon"  tarafından onaylanmalıdır. Komisyon üyeleri, toplumdaki üçüncü taraflar aracılığıyla yönlendirilen  yazışmalar veya sosyal ve avukat ziyaretleri sırasında iletişim kurarlar. Buna ek olarak, çete üyeleri  genellikle mahkeme davasında ifade verme sırasında başka tesislerden tek bir kuruma "yazılır", böylece bir çete toplantısı düzenleyebilirler.

Beyaz Ustunlukçu Hapishane Cetesi Faaliyetleri: Barların arkasında; beyaz üstünlükçü hapishane çeteleri ve üyeleri çok çeşitli suç faaliyetlerinde bulunurlar. Kâr odaklı suçlar arasında yasadışı uyuşturucu ve diğer kaçak malların ve maddelerin cezaevlerine sokulması, dolandırıcılık gibi suçlar bulunur. Çete üyesi odaklı suçlar; rakip çete üyelerine veya diğer hedeflenen mahkumlara yönelik şiddet eylemlerini içerir.  Teksas'ın Aryan Brotherhood'ı gibi büyük beyaz üstünlükçi hapishane çeteleri ve Aryan Circle, çok sayıda kendi üyesini öldürdü.  Son olarak, çete üyeleri; doğrudan beyaz üstünlükçü ideolojiden kaynaklanan nefretle (Hate) ilgili şiddete maruz kalabilirler. Sokaklarda, beyaz üstünlükçü hapishane çetesi üyeleri de bir dizi suç faaliyetine katılıyor, bazıları üyeler tarafından organize edilmiş ve bazıları kendi insiyatifleri ile işlenmiştir. Yasadışı uyuşturucuların üretimi, ithalatı veya satışı, kimlik hırsızlığı  da yaygındır.

Security Threat Group (STG): Security Threat Group (STG) resmi veya gayri resmi bir hapishane mahkumudur. Onlar temelde hapishane çeteleridir.  Kolluk görevlileri, Security Threat Group'u çete üyelerine baskı yapmak için kullanırlar.  STG'ler cezaevi görevlilerinin ve diğer mahkumların güvenliğine tehdit oluşturmaktadır. STG'ler organizasyona göre değişir.  Aryan Kardeşliği gibi son derece yapılandırılmış çeteler ve Texas Mafia gibi daha az resmi çetelerde vardır. STG'ler, temel olarak ABD'deki ıslah tesislerinde suç örgütleridir:

- Aryan Brotherhood (AB)
- Black Guerilla Family (BGF)
- Mexican Mafia (Mexikanemi) (EME)
- Nazi Lowriders (NLR)
- Northern Structure (NS)
- Nuestra Familia (NF)
- Texas Syndicate (TS)
- United Samoan Organization (USO)
- United Blood Nation (UBN)
- Mandingo Warriors (MW)
- African American Council (AEC)
- Black Peace Stones Nation (BPSN)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder