13 Ekim 2018 Cumartesi

18th Street Gang

18th Street Gang


18th Street çetesi, Los Angeles'ın Rampart bölgesinde 1960'ların sonlarında kuruldu. Ülkedeki en şiddetli ve saldırgan sokak çetesi olarak tanımlanmıştır. Geçtiğimiz birkaç yılda 18. cadde hızla büyüdü, üyelikleri birçok eyalette zirveye ulaştı. 18. cadde çetesi eski bir Los Angeles çetesinden çıktı, Clanton 14 sokağı çetesi halk tarafından Clanton 14 olarak bilinirdi. Clanton çetesi on yıllardır Los Angeles'ta aktifti ve Amerika'da yaşayan birkaç göçmen Meksikalıdan oluşuyordu. Clanton'a katılmak isteyen yeni Meksikalı göçmenler reddedildi. Reddedilenlerden biri 18. cadde çetesi oldu.


Çete o zamandan beri Kaliforniya'nın en büyük sokak çetesi haline geldi, on binlerce üyesi ve birçok klikleri oldu. Devlet Adalet Bakanlığı tarafından geçen yıl yayınlanan gizli bir rapora göre, üyelerinin % 60'ının yasadışı göçmen olduğu tahmin ediliyor. Çete faaliyetlerinin çoğunluğu Los Angeles'ta gerçekleşirken, çete; Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Peru, Meksika, Guatemala ve El Salvador dahil olmak üzere diğer ülkelerde de aktiftir. Çete, 'taraflara' bölünmüştür; Kuzey, Doğu, Güney, Batı ve South Central Los Angeles. Ayrıca, her tarafın kendi klikleri vardır. 18. sokak bangerları geleneksel olarak Mara Salvatrucha ile rakiptir. Diğer rakipler arasında Florencia 13, 38. Sokak Çetesi, Clanton 14, West Side Via los Trackes, Madrid ve Black P. Stones (Jungles) yer alıyor. 

Çete işaretleri
Çetelerin çoğunda olduğu gibi, 18. cadde çete üyeleri dövmeleriyle kolayca tanımlanabilir. Ortak bir tanımlayıcı, genellikle Romen rakamı (X8) (XVIII) (XV3) ile temsil edilen ve bazen de 666 veya 99 (6 + 6 + 6 = 18/9 + 9) sayısıdır.

Kültür
18. cadde çete üyelerinin katı kurallara uymaları gerekiyor. Örneğin, crack kokain ve diğer sert uyuşturucuları kullanmak yasaktır. Bir çete liderinin sözüne uymamak ya da bir çete üyesine saygı göstermemek, 18 saniyelik bir dayak, hatta daha ciddi suçlar için idam cezasına çarptırılabilir. LAPD'ye göre, 18. cadde çetesinin bazı grupları, yüksek düzeyde bir gelişmişlik ve örgütlenme geliştirdiler. Bu, çetenin Meksika ve Kolombiya uyuşturucu kartelleri ile ilişkilerine bağlanıyor. 18. cadde çetesi, ilkokul ve ortaokul çağındaki gençlerin alınması nedeniyle ara sıra "çocuk ordusu" olarak anılır. 18. cadde çetesinin üyeleri çoğunlukla kahverengi veya siyah pantolon ve beyaz tişört giyiyorlar. Ayrıca, çete üyeleri profesyonel spor takımlarından formalar da giyerler.



Suçlar
18. cadde, suç faaliyetlerinin tüm alanlarında yer alan iyi kurulmuş bir çetedir. Bazı üyeler sahte göçmen ve vatandaşlık kartlarını üretmeye bile dahil olmuşlardır. Ayrıca, cinayet, uyuşturucu ticareti, gasp, vandalizm, uyuşturucu kaçakçılığı, silah kaçakçılığı ve diğer suçlarla ilgili olaylara da bağlılar.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder