13 Ekim 2018 Cumartesi

Black Guerilla Family / Black Gorilla Family...Security Threat Group

Security Threat Group - STG

Black Guerilla Family 



Cezaevi Çetesi Adı: Black Guerilla Family

Diğer İsimler: BGF, Black Gorilla Family

Kökeni ve tarihçesi: Black Guerilla Family hapishane çetesi, 1966'da California cezaevi sisteminde eski Black Panther üyesi olan George Jackson tarafından kuruldu. Başlangıçta, BGF olarak da bilinen Black Guerilla Family hapishanesi çetesi ''Black Family'' ya da ''Black Vanguard'' olarak adlandırılıyordu. Bazıları Black Liberation Army'nin eski üyeleriydi.

İdeoloji / Felsefe
: BGF, başlıca hapishane çetelerinin en "politik" olanıdır. Marksist / Maoist / Leninist devrimci bir örgüt olarak kuruldu.



Liderlik / Organizasyon Yapısı: Merkez Komite, bir "Supreme Leader" ve askeri rütbeler ile düzenlenir.

Coğrafi Konumlar: Ülke çapında, hem eyalet hem de Federal Corrections Sistemlerinde varlar. Ancak, özellikle Doğu ve Batı kıyısında, Maryland Eyaletinde, Black Guerilla Family; Baltimore sokaklarına yayıldı ve hem Siyah hem de Beyaz topluluk için bir tehdit haline geldi.

Birleşmiş Kuruluşlar: Diğer Afro-American çeteler, La Nuestra Familia, Black Liberation Army, Symbionese Liberation Army, Weather Underground, United  Blood Nation ve El Rukns. Son zamanlarda, çete 415 veya 415 KUMI, Crips, Bloods ve Black Gangster  Disciples bangerlarının hapise girmesi sebebiyle üye patlaması yaşadı..

Mühalif Örgütler: Aryan Brotherhood, Texas Syndicate, Texas Aryan Brotherhood, Mexican Mafia / La eMe

Yıkıcı Davranış Eğilimi: Grup tarafından desteklenen anti-hükümet, anti-resmi zihniyet, hükümeti ve kanunu temsil eden düzeltmeler ve kolluk görevlileri için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır.

2-7-6 Sayıları, alfabede B, G, F harflerini temsil eder - BGF


Aynı kültür ile alakalı Müslüman bir Örgüt olan Five Percenters'ın öğretilerini bu linkten okuyabilirsiniz:










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder