19 Nisan 2020 Pazar

Vice Lords Nation

Resim
Travelling Vice Lords
Travelling Vice Lords, 1970'lerin başlarında Central and Jackson ile Flourney and California'nın köşesinde başladı. Chicago’nun batı tarafında. NEAL "KING NEAL" WALLACE tarafından kuruldu. 70'lerin başında Vice Lords milletine katılana kadar sadece Travelers olarak biliniyorlardı. 70'lerin başlarında Vice Lords milletine katıldıktan sonra, birkaç Unknown Vice Lords; California caddesinde Travelling Vice Lords'a dönüştü. 1983 yılında NEAL "KING NEAL" WALLACE, TVL (Travelling Vice Lords) kurucusu öldü. Travelers, People Nation düşmanları olan Gangsters Disciples ve Black Disciples ile şiddetle savaştılar. 1991 yazında TVL'lerin itibarı, GD'ler ve BD'ler ile efsanevi savaşlarıyla daha da tanındı, GD'lere ve BD'lere şiddetle savaştılar. 1995 yılında çeşitli yüksek rütbeli TVL'ler kilitlendi: ANDREW "BAY-BAY" PATTERSON, TYRONE "SLICK TY" WILLIAMS, ANDRE "MOOSEHEAD" WILLIAMS, TERRY "T-FLY" YOUNG, ANTHONY "POOH BEAR" PRINCE ve yaklaşık 50 diğer yüksek rütbeli üye. Aynı zamanda GD'ler de TVL'lerle ağır bir şekilde mücadele ediyorlardı. Savaş kısa bir süre sonra tırmandı ve çok kanlı bir hale geldi, bu da polislerin savaşın devam ettiği caddenin köşelerinden çıkmasını sağladı, daha sonra medya savaşın dikkatini çekti ve haberlerde oldu. TVL'ler, yıkılana kadar Henry Horner Housing Projects'de çok güçlü bir varlıktı.

Unknown Vice Lords
Unknown Vice Lord hikayesi 1960'larda başlar. Willie Lloyd, UVL'nin kurucusuydu. Willie 1963 yılında 12 yaşındayken, Vice Lords'a katıldı. 1966 yılına gelindiğinde, Lloyd 15 yaşındayken kendi Vice Lords çetesini başlatmak istedi, zaten bir grup Vice Lords'a liderlik ediyordu. .UVL çetesi 16. caddede başladı. Willie Lloyd, Vice Lords'un korkulan bir üyesiydi ve 1970'te bir Iowa eyalet polisini vurduğunda diğerlerinde bu korkuyu artırdı. 1971'de hapse mahkum edildi. 1986'da Willie Lloyd hapishaneden serbest bırakıldı, bir yıl sonra 1987'de silah kaçakçılığı yüzünden hapishaneye geri gönderildi. 1992 yılında tekrar serbest bırakıldı. Daha sonra 1994'te tekrar silah kaçakçılığı yüzünden hapse girdi, daha sonra 1994 yılında federal hapishaneye gönderildi. 2001 yılında serbest bırakıldı. Unknown Vice Lords Chicago'nun batı tarafında varlık göstermeye ve şiddetli bir sokak çetesi olmaya devam ediyor.

Conservative Vice Lords
Conservative Vice Lords'un kökleri Chicago'nun batı tarafında 1950'lerin başına kadar uzanır. O zamanlar Vice Lords olarak değil, sadece 14th street Clovers adı verilen atletik bir kulüp olarak biliniyorlardı. Üyelerin bazı sorunları vardı ve St. Charles Reformatory'de erkekler için olan bölüme hapsedildiler. Reformatory içinde çocuklar bir araya gelerek Chicago’nun batı tarafındaki Lawndale mahallesindeki erkeklerden oluşan bir bağ kurdu. Hedeflerden biri Northside, Westside ve South side Lawndale erkeklerini birleştirmekti. Birliğe Vice Lords denildi. Çete, 1957 yılında Edward Pepilow Perry tarafından kuruldu. Örgütün ilk şefi Alfonso Alfred idi. 1958'de oğlanların birçoğu Reformatory'den serbest bırakıldı ve Lawndale mahallesindeki evlerine döndü. Vice Lord'u sokaklara götürdüler ve 16. ve Lawndale, ilk mahallelerinde toplandılar (isimlerinin Conservative kısmı sonraki yıllara kadar kullanılmadı, bu yüzden ilk başta Vice Lords'lar olarak biliniyorlardı). Vice Lords'lar gerçekten kötü bir başlangıç ​​yaptı. Çok şiddetli bir sokak çetesi haline geldiler, soygunlar yaptılar, öldürdüler ve insanları ağır bir şekilde dövdüler, aynı zamanda arabalardan radyo çalmalarıyla da biliniyorlardı. 50'li yılların sonlarında ve 60'lı yılların başlarında rakip çetelerle şiddetli savaşlarda bulundular. Lawndale mahallesi aşırı yoksulluk ve umutsuzluk yüzünden ne yazık ki üzgündü. İçlerinde inşa ettikleri ve 1960'ların ortalarında Chicago'da en şiddetli çete olarak hareket etmelerine ve etiketlenmelerine neden olan durumlarıyla ilgili hayal kırıklığı, mahallelerini terörize ederek insanların onlardan korkmasına neden oldu ve birçoklarının onlara katılmasını istedi, yakında 8.000 üyeye sahip oldular. Vice Lords'ların dönüşü, temmuz ayının sıcak bir gecesinde 1964 yılında başladı ve 26 VL grubundan 8'inin liderleri bir araya gelerek ilerledikleri yolun gelecekleri için iyi olmadığına karar verdiler. O gece Conservative olmaya karar verdiler, böylece Conseravative Vice Lords (CVL) doğdu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder