19 Nisan 2020 Pazar

Black Disciples

ɪɪɪ
The Black Disciples



GİRİŞ:
The Black Disciples(BD'ler), 1994 yılında 11 yaşındaki üyesi "Yummy"i öldürerek uluslararası ün kazanmış Chicago "Folk Nation" çetesidir. GD'ler bir kurumsal girişim gibi yapılandırılırken, BD'ler daha çok çete liderlerinin "King David Barksdale" olarak adlandırılan bir din gibi yapılandırılmıştır.


AYRILIŞ:
GD'ler(Gangster Disciples), BG'ler(Black Gangsters) ve BD'ler(Black Disciples), Black Gangster Disciples'tan ayrılarak ayrı çeteler haline geldi. Her şey Devils Disciples'ın kurucusu "Kral David" ile başladı. Kral David 1974'te öldüğünde, yeni örgütü Black Gangster Disciples(BGD'ler) idi. Bununla birlikte, 1978'de üç grup, kökeni Devils Disciples (BG'ler, GD'ler ve BD'ler) olan BGD'lerden ayrıldı. Parçalanma, bireysel liderlerden kaynaklanıyordu. BD'lerin bu profili, parçalanma ile meydana geldiğini göstermektedir. Çetedeki çete liderleri arasındaki çatışma doğal ve öngörülebilir bir şekilde gerçekleşiyor. Bununla birlikte, çetenin iç anlaşmazlıklarını "çözmesine" izin vermek yerine, düzeltici bir ortamda, üyelerden birini en ciddi destekçilerinden biriyle birlikte devretmek faydalı olabilir. Bu potansiyel olarak çetenin liderlik yapısında, çözülmemiş bir çatışma yaratabilir ve bu nedenle ayrılış bir etkinin temelini oluşturabilir.



ÖRGÜTSEL YAPI:
Chicago bölgesinde 45 kadar "BD" grubu olabilir. Her bir "set" genellikle 300 ila 400 üyeye sahiptir ve organizasyon yapısı biçiminde aynıdır. Her "kümeye" BD'lerin dilinde "dynasty(Hanedan)" denir ve BD örgütünün belirli bir bölümünü ifade eder. BD'lerin her setinde veya hanedanında en düşük rütbeli üyeler asker veya temsilcilerdir. Kalıcı liderlik şunları içerir: Bakan, Yardımcı Bakan Yardımcısı ve Demetrius. Sıradan üyelerin üst sıralarından biri "First Demetrius" dur. First Demetrius'un üst sıralarından biri "Bakan Yardımcısı" dır. Her sette bunun üzerinde "Bakan" yer alıyor. "Kral David" ölmüş olsa da, tüm setler organizasyonlarının başında "Kral David" i canlandırır. Bu çetenin yaşayan patronu, "Crowned King" (Jerome Freeman) olarak da bilinen "King Shorty" dir.




UYUŞTURUCU SATIŞI:
Bu çete sadece uyuşturucu satarak kendini ünlendirmemiştir. Toplantıları, partileri vardır ve bitişik olmayan birçok coğrafi alana ulaşır. Benzersiz el işaretleri, çete logoları ve yazılı kodları vardır. Bununla birlikte, "üyelerin" büyük çoğunluğu gençler, reşit olmayan çocuklardır. ''putting in Nation work" terimi, çete için uyuşturucu satmak anlamına gelir. "getting new work" ifadesi, satış için yeni bir uyuşturucu grubu toplamak anlamına gelir. Bu, on torba esrar toplamak anlamına gelebilir, torbaların yedisinden elde edilen gelir yerel çete liderine iade edilmelidir, diğer üçünden elde edilen gelir üye için "kar" dır. Her BD üyesi, yasadışı uyuşturucu satışlarının BD'lerin birincil faaliyeti olduğunu ve bunun aslında çete destekli bir faaliyet olduğunu bilir.




BD LİDERLERİNİN GÖREVLERİ:
''Bakan" bir BD setinin baş pozisyonudur. Bakan tipik olarak yaklaşık 25 yaşındadır ve BD setindeki Yardımcı Başkanı ve Birinci Demetrius'u denetlemektedir. Yardımcı eş bakanı, "Nation" (yani BD çetesi) için uyuşturucu satışını kolaylaştırıyor ve aynı zamanda BD üyelerinden aidat topluyor. BD üyelerini uygulamalı olarak denetleyen First Demetrius'tur. First Demetrius toplantılara çağırır, çete literatürünü dağıtır ve üyelerin çete için çalışmasını sağlar. Bütün bu rütbe pozisyonları (First Demetrius, Yardımcı Bakan ve Bakan) sadece 18 yaş ve üstü üyeler için mevcut olan mevkilerdir.




EL İŞARETLERİ:
BD'lerin el işareti, üç parmağı yukarı dönük yaparak, bastırılmış serçe parmağı örtmek için başparmak ile ucuna basmaktır. Çoğu sağ eli kullanır, ancak duruma veya içeriğe bağlı olarak sol el de yapar. Bu, "trey", "III" işaretidir. Başka bir işaret, yumruklar sıkılı, sağ el sol elin vücudun önünde.




DÖVMELER:
Dövmeler yaşlı BD'ler ve genç üyeler arasında yaygındır. En yaygın dövme, "III" (trey) sembolü veya sadece "B.D.N." ile Davut yıldızdır. Çocuk üyelerinin çoğunda kalıcı dövmeler yoktur. Dövmeleri olan çok genç üyeleye sahip olmak BD çetesinin yararına olmayacaktır, bu şekilde aynı çocukların ebeveynleri tarafından tanımlanması kolay olacaktır.




KADIN KATILIM:
BD'lerde, "kızkardeşler" tam teşekküllü üyeler olabilir, ancak erkeğin egemen olduğu bir kültürde örgütte ön plana çıkması pek olası değildir. Bazı gruplarda üyelerin yüzde 30 kadarı kadındır. Liderlik pozisyonları teorik olarak kadınlara açıktır. Bununla birlikte, hiçbir kadının uzun süre önemli pozisyonları olmadığı bilinmektedir. Diğer çetelere benzer şekilde, BD'lerin yaşlı veya kadın üyelerine ayrı bir "kanadı" vardır. Buna "Daughters of the Universal Star" denir. Temelde bir kadın dalıdır.




BD'LERİN ANA DÜŞMANLARI:
BD'lerin ana düşmanları, Black P. Stone Nation, Mickey Cobras ve Vice Lords'dur (yani 5 köşeli yıldızın altındakiler veya People'lar). Bununla birlikte, sokaklarda BD'lerin düzenli olarak GD'lerle savaştığı bilinmektedir ve GD'lere acımasız bir misilleme uyguladılar, Lil JoJo'nun öldürülmesi gibi.




SETLERİ:

Chino World

Face World

6Ward

HitSquad

Saint World

AMG

Lowe Life

SMB

Dogg Pound

BashVille

400East

D.O.D

Chris World Zone7

O'Block

Frontstreet

600, Steve Drive

Nicko Gang

Black Gate

TYMB

THF 46

WWDC (Welch World Dub Club)

OBN (Oak Boyz Nation)

Mixx Mobb

MTV (Money Through Vernon)

Whiz City

Flipside

Pig Mob

Muff Mobb

Wolcott Boyz

Main City

Larry Land

Prince Town

Rude Ville

Darkside

State Boyz

Ada Park

Buff City

Trey Block

Hoolie Gang / Trigga Town

12-6

Beezy World

Concordia

Gooly Gang

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder