statcounter

17 Temmuz 2018 Salı

Bloods Knowledge

                                                     





Piru, eski bloods bangerlarının desteklediği, yeni jenerasyonun da sahip çıktığı ve orjinal bloodsların Piru olduğu anlamına gelir. Kökü LA'a dayanır. Compton City'de güçlü bir dayanışmayı temsil eden Piru Street Boys, 1972'den önce Crips ile işbirliği yaptı ve Los Angeles'taki Bloods'a karşı hiçbir zaman katılmadı. Piru Street Boys Crips ittifakına katıldı ve bloodslardan bağımsız oldular. Pirus, ayrıca Crip ittifakının geleneksel mavi bayraklarını da giydi ve tam teşekküllü bir Crip çetesi destekçisi artık  Piru Street Crips oldu.1972'de Robert Ballou olayından sonra Bloods ittifakını yaratmak için Crips ittifakından çıktı. İlk Bloods seti olarak Pirus, Mafia Lane'i yarattıklarında 2000'lerin başlarına kadar çeşitli piru bloods setlerine yayılmaya ve dallanmaya devam edeceklerdi



1972 yazında Piru Street Crips, Crip çetelerinin geri kalanıyla bir çatışmaya girmişti ve kısa sürede tarih yapacak olan kanlı bir savaş başlatıldı. Çatışma 21 Mart’ta Hollywood Palladium’da bir cinayet olarak adlandırıldı. Palladium'daki bir konserin ardından, farklı Crip çetelerinden gelen 20'ye kadar Crips, küçük bir grup sivil genç erkeğe saldırdı ve cüzdanlarını ve deri ceketlerini çaldı. Bu saldırı sırasında Robert Ballou Jr. adındaki genç bir adam, Ceketinden vazgeçmeyi reddettikten sonra öldürüldü. Robert Ballou, herhangi bir sokak çetesinin bir üyesi değildi, bu yüzden Piru Street Crips, tarafsız bir kişiye saldıran diğer Crip çeteleriyle bir problem yaşadı. Tarafsız bir kişi, çete içinde olmayan ve sivil ya da nötron olarak da bilinen bir kişidir. Piru Street Boys, Crips ittifakına katılmadan önce masum sivillere yönelik kötüye kullanmaya her zaman şiddetle karşıydı ve bu olaydaki diğer Crip çetelerine karşı savaş açmaya karar verdiler, Crip çetelerinin geri kalanı tarafından cidden sayıca fazla sayıldılar ve Cripler kolayca savaşı kazandı. Pirus, Crip ittifakından tamamen vazgeçtiklerini ve tüm Crip çeteleriyle bütün barışçıl ilişkileri sonlandırmak istediklerini biliyordu. Sonra bir toplantı için o sırada Crips'le savaşan bir başka Compton çetesi olan Lueders Park Hustlers'e döndüler. Lueders Park Hustlers kabul etti ve Compton  California'daki Piru Caddesi'nde bir toplantı yapıldı. Pirus ayrıca diğer bağımsız sokak çetelerini de toplantıya katılmak üzere L.A. County'deki Crips ile birlikte savaşa davet etti. Crips bir L.A. Brim üyesini o yılın başlarında "Lil Country" adıyla öldürdü, böylece Brims de toplantıya katıldı. Katılanlar Denver Lanes ve Bishops idi.
Toplantıda gruplar, Crips'le karşı karşıya gelmek için diğer bağımsız çetelerin katılma özgürlüğüne sahip oldukları yeni bir ittifak oluşturmanın yanı sıra, Crip ile mücadele planlarını tartıştılar. O zamandan önce bayrakların (bandanalar) rengi önemli değildi, fakat Crips mavi bayraklar giydiği için, Pirus ve diğer bağımsız örgütler bu toplantıda mavi bayrakların kullanılmasına son vermeye karar verdiler. Kırmızı bir karşıt renk giymeyi ve Bloods ittifakı olarak bilinen yeni bir sokak çetesi ittifakı yaratmaya karar verdiler. "Bloods" kelimesi o yıllarda yerel argo terim idi. Tüm bloodsların birincil renkleri  kırmızı olsa da, bazı setler ikincil, hatta kendilerini ayırt etmek için 3 renge kadar kullanırlar. Atina Park Boys ve Pueblos daha sonra Bloods ittifakına katıldı ve kısa bir süre sonra Crips tarafından tehdit edilen veya saldırıya uğrayan diğer bağımsız çeteler de Bloods ittifakına katıldı.

Folk ve People Nation, 1978 yılında Joliet, Illinois'deki Joliet ıslah tesislerinde kuruldu. Folk ve People Nation'n oluşması, 1978'den önce sokaklarda zaten devam eden ittifaklar sayesindeydi. Black P Stone ittifakı ve Black Gangster Disciples  ittifakı gibi Afro Amerikan çete ittifakları vardı. Beyaz çetelerin, Beyaz Güç Örgütü (WPO), Birleşik Mücadele Örgütü (UFO), Simon City Royals ve Insane Popes gibi ittifakları vardı. Latin çetelerin, United Latin Organization (ULO), Familia Disciples Nation (FLDN), Latin Kings, Spanish Lords, Insane Unknowns ve Unknown Player Kings (UPK), gibi  ittifakları vardı. Bu ittifaklar, neyin geleceğinin habercisi idi. Büyük çetelerin, kontrol etmekte güçlük çektikleri pek çok küçük ittifak vardı. Birçok önde gelen, yüksek rütbeli çete üyeleri Joliet'in ıslahına kilitlenmişlerdi, bu yüzden onlar daha fazla destek çıkamadı. Larry Hoover, Folk ve Nation'n yaratılmasının ardındaki başlıca vizyonerlerden biriydi. 1970'lerin başından itibaren büyük çeteler, büyük uyuşturucu kaçakçılığı girişimlerine başladı.

Folk ve People Nations, 1980’in ilk yıllarında,1978’de katılmayı reddeden diğer Nation'lara ulaşmak istediler. Pek çok çete, taraf değiştirme ve farklı bir ittifaka katılma baskısını hissettiler çünkü, güçlü Folk ve People Nations tarafından ezilmeyi istemediler. Gaylordlar çok güçlü bir beyaz çete idi, bu yüzden Folk Nation'ın sokaklarında, nüfuslarının fazla olmasından dolayı  öncelikli hedef haline geldiler. 1980 yılında Latin Kings, Gaylord'a yaklaştılar ve onlara Folk Nations da bir yer teklif ettiler. GL'ler(Gaylords), Folk tarafından büyütüldü. Gaylords, yakın zamanda Insane Deuces ile birlikte Folk Nations'a katıldı. Birçok Gaylord grubu bu karardan öfkelendi ve Folk olmak istemedi. Birçok GL(Gaylords) grubu, Folk da bulunmak istemiyordu, ama gerçek şu ki, onlar çoktan Folk olmuştu. 1980 yılı, Folk ve Peoples'ın üye sayısının patlamada olduğu  bir yıldı. Folk Nation'dan, 1980 yılında çesitli gruplar çıkmıştır. Brazers, Ashland Vikings, Latin Juries, King Cobras, Latin Stylers, Milwaukee Kings ve Sin City Boys. 1980'den bu güne kadar devam eden güçlü People Nation grupları şunlardır. Gaylords, Almighty Noble Knights, 12th Street Players, Cullerton Deuces/Boys, Insane Deuces, Latin Brothers, Insane Popes, Latin Dragons ve Spanish Vice Lords.

1990 yılında Insane Deuces, Latin Kings ile büyük bir savaşa girdi. Latin Kings ve Latin Counts birbirlerine saygısızlık etmeye başladı. Başka yerlerde yaşanan gerginlikler, Folk ve Peoples'ın arasındaki bağı gevşetiyordu. 1991, her iki tarafta da cehennem gibiydi. Konseyler artık ittifaklarını sokaklarda bir arada tutmaya, Folk ve Nations'ın kontrolünü kendileri almaya karar verdiler, çünkü hapishane de iki Nation'ın ittifakının da korunmaya ihtiyacı vardı, tüm bunlar önemliydi. Daha büyük çeteler bütün uyuşturucu ticaretini yürütmek istedi ve daha küçük çetelerle paylaşmak istemediler. Savaşlar yaygınlaştığı için vergi sorunları, açgözlülük, kıskançlık ve diğer Nationlara saygısızlık büyük bir sorun haline geldi. Latin Kings ve Latin Counts, 1991'de savaşa gitti, Black Gangster Disciples ve Black Disciples büyük bir savaşa girdi ve BGD(Black Gangster Disciples), ''Black'' kelimesini  attı ve sadece Gangster Disciples (GDs) oldular. GD'ler(Gangster Disciples) ve Black Disciples Folk Nationdan ayrıldı ve New Breeds oluştu. 1990-2000, ve sonrası yıllarda da LA’de, Bloods, Crips, Nortenos ve Surenos gibi diğer çetelerin, bu disiplinlere sahip çıktığı, hapishanelerde, Bloodsları People Nation'ın koruduğu biliniyor.





The United Blood Nation, batı sahilini birleştirmek için 1980lerin başlarında Los Angeles'tan Seattle'a kadar batı sahil hapishanelerinde T. Rodgers, OG Reno ve diğer yüksek rütbeli batı sahil bloodsları tarafından oluşturulan bir çetedir. Kendilerini Crips, Surenos ve Nortenos gibi düşmanlarına karşı daha iyi savunurlar. Bu direnişme Black Guerilla ailesinin yardımıyla oluşturuldu. United Blood Nation, Bloodslar ve BGF (Black Guerilla Family) arasındaki bağlantıdır, bu bağlantı yüksek dereceli Bloods çete üyelerinin BGF üyeleri ile dayanışma içerisinde olacağıydı. T. Rodgers, Chicago'dan bir Original Black P Stone olduğu için, 5 köşeli yıldızdan, Black P Stones'un 5 ilkesinden yararlandı ve harekete rehberlik etmek, yapıyı korumak ve disiplini desteklemek için bunu siyah aktivist derecelisine tanıttı. Ayrıca T. Rodgers, Blood'ları ve People Nation Mob'ı birleştirdi ve böylece Chicago ve Los Angeles çete kültürlerini tek bir büyük hibrit suç ağına dönüştürdü. Her ne kadar T. Rodgers, UBN kavramını ilk olarak batı sahilinde ve ortabatı cezaevi sistemlerinde kalmayı amaçlamışsa da, bunu yapamamış. 1990'ların başından itibaren hapishane transferleri ve insanların serbest bırakılması ve bu etkilerin yerel mahallelere yayılması nedeniyle ABD genelinde hapishanelere ve sokaklara karşı kontrol ve yayılmaya yönelik kanunlar öne sürülmüş.

Bugün UBN, 4 bölgesel tabanlı direnişmeyi oluşturuyor; Batı Yakası UBN (batı kıyısı), Doğu Yakası UBN (doğu kıyısı), Güney Tarafı UBN (aşağı güney) ve Orta Taraf UBN (orta batı). Nation Mob ittifakı altında United Blood Nation veya "Kan Pırlanta" (her şehir elmas üzerinde bir nokta temsil eder) olarak faaliyet göstermektedir. Blood Diamond'daki her nokta ABD haritası üzerindeki UBN'nin başkent şehirlerini temsil etmektedir. Chicago, Orta Batı UBN'yi temsil etmek için en üst merkez noktasında, Doğu Yakası UBN'yi temsil etmek için doğu noktasında New York, solda Los Angeles'ı Southside UBN temsil etmekte.







Bloodettes, Bloods'ın Kadın Üyeleri

Bloods Alliance'da Bayan Bloods veya Bloodettes önemli bir rol oynar. Onlar, Bloods'ın saflarında büyük bir para gücüdür. Onların bedenleri, tek başına setleri için büyük miktarlarda gelir yaratırlar. Bloodettes, sete eskortluk yapar, setlerine yönelik soygun olaylarında ön planda olurlar. Dişi bloodslar'ın bir başka yönü "Kırmızı Rubiler" dir. Red Rubys, bir Blood çete üyesinin eşidir, aslında Bloods çetesinin bir parçası değildir. Eşlerinin,  setin renklerinin bulunduğu yerde olabilirler, el sallamak, el işareti fırlatmak veya herhangi bir sette yer almak yerine cenaze törenlerine ve partilere katılmak yasaktır. Bir Bloodette'in üçüncü yönü, sadece bir amacı, belirli bir Bloods üyesi için fahişelik yapmak olan bir kadın üye olan "İşçi B" dir. Bir işçi B saygın bir üye ve çalıştığı Blood ya da Bloodette'nin koruması altında çalışmasına rağmen, asla setin en alt seviyesinin üzerine çıkamaz ve eğer çalışmayı bırakırsa genellikle öldürülür.

























Bugün, ittifakın ilk oluşturulduğundan çok daha fazla Bloods çetesi var. Bunun nedeni Los Angeles County'nin dışındaki birçok bağımsız kuruluşun, hatta Kaliforniya dışında ve Amerika Birleşik Devletleri'nin dışında da eyaletlerin Blood setlerine dönüşmesidir. Bir çetenin, bir Blood seti haline gelmesi için gereken tek şey, Bloods ittifakına katılmak istemesidir, yani herhangi bir çete, eğer isterse Blood seti olabilir. Bu, Bloods ittifakının 1972'de Compton'da ilk kez oluşturduğu toplantıda konulmuş bir kuraldı. Bu kural, aslında, “sahte” bir Blood seti gibi bir şey olmadığı ve bu ittifakın ülke çapında bu kadar hızlı yayılmasının sebebi olduğu anlamına geliyordu. Çoğu Blood setleri, şehirlerinin veya kasabalarının isimlerini,  bir caddeyi kontrol ettikleri projeleri, apartman kompleksi, bina, topluluk veya parkın adını içeren isimlere sahiptir.

Bazı Blood setlerinin kendine özgü bir sıralama sırası olmasına rağmen, ülke çapında en fazla Bloods grubu şu sıralamayı kullanmaktadır; TYG (Minik Genç Gangster(Tiny Young Gangster): 18 yaş altı üyeler), YG (Genç Gangster(Young Gangster): 18 yaş ve üstü üyelerin ilk 10 yılı), OYG (Orijinal Genç Gangster(Original Young Gangster): 10 yıl ve üstü set için beceriksiz olan üyeler), OG (Orijinal Gangster(Original Gangster): 20 yıl ve üstü set için vurulan üyeler), OOG (Double OG: 30 yıl ve üzeri), OOOG (Tripple OG ya da sadece "Tripple O": 40 yaş ve üzeri), GF (Grandfather) veya GM (Grandmother) (Tanrı Baba ya da Tanrı Anne)  bir set kurucularını belirtmek için kullanılır. Daha yüksek rütbeye sahip olan bloodlar, alt sıradaki Bloods tarafından “Big Homies” ya da “Big Dogs” olarak saygı duyulmaktadır. Alt sıradaki bloodlar, daha yüksek rütbeli Bloods tarafından "Little Homies" veya "Pups" olarak saygı duyulur. Tüm bloodlar birbirlerine "Blood" veya "B" olarak seslenir. Bir kişi bir Blood'a katıldığı zaman, bu hayattan, yani setten çıkamazsınız ya da başka bir sete ya da ittifağa katılamazsınız. Bloods ittifakının her bir üyesinin bir isme sahip olması ve “lakap” taşıması gerekmektedir, böylece hiç kimse onları gerçek isimleriyle çağırmayacaktır. Her Blood setinin, her yıl bir araya gelip bir kutlama yapmak için her yıl üyelerin bir araya geldiği özel bir gün olan "hood day" günü vardır. Her blood seti, düşmanlarla savaşmak, karları arttırmak ve yeni üyeler edinmek için haftada en az bir kez  toplantı (bazen "pow wow" olarak adlandırılır) yaparlar.









Bloods setleri, topraklarını (mahalle,blok, bina, ev, park vb.) savunmak için kesinlikle savaşırlar ve düşmanlarına yönelik saldırılarında çok acımasız oldukları bilinir. Genellikle onları kendi topraklarında (mahalle,blok, bina, ev, park vb.) öldürüyorlar. Bloodlar, herhangi bir kişinin, mahalleyi kontrol eden setin bir parçası olmayan veya belirli bir üyeye günde en az 50 $ 'lık bir mahalle vergisi ödemediği sürece beşiklerinde  para kazanmasına izin vermez. Blood'ın para kazanmasının diğer yolları da uyuşturucu satması, silah satması, uyuşturucu satıcısını kullanması, fuhuş yapmak, borç para çekmek ve müşterilere ödeme yapmak için güvenlik hizmetleri sağlamaktır. Bloodların, Bloods ittifakının artan popülaritesinden yararlanarak televizyon, film, rap müziği ve porno endüstrisi gibi eğlence sektörüne girerek, hayat tarzını hayranlara ulaştırmak için kamuoyunda yücelterek yasal para kazanmaları da bilinmektedir. Bloodlar için çıldırmak (getting Brazy), savaşa hazır olduğunu gösteren grafitlerle topraklarını işaretlemekten ibarettir. Blood setleri daima kendi topraklarını genişletmeye, savaşlarını ve işe alımlarını hiçbir zaman sona erdirmeyecek, çizgileri (sınırları) çizmek ve yaymak için yeni bölgeler bulmaya çalışıyorlar.


Aktif Olan Setler:
075 Monroe Blood
110th Street Piru
135 Piru
145 Neighborhood Piru
456 Pomona Island Piru
52 Pueblo Bishop
59 Piru
64 Brim
793 Gangster Blood (Beven Nine Trey)
92 Bishop
737 Red Fam Piru
737 Red Dog Piru
901 Piru
Acre Hood Piru
Almighty Black P. Stone Blood
Almighty Piru Blood
Almighty Renegade Gangster Blood
Athens Park Blood
Avenue Piru Gang
Backa Town Blood
Bagdad Boyz Blood
Bay Side Gangster Blood
Bebop Watts Bishop
Belizean Blood Gang
Beverly Lane Blood
Black Heart Piru
Blood Stone Piru
Blood Stone Villain
Bloods On Point / Ballers On Point (BOP)
Brick City Gangsta Blood
Brick City Brim
Campenella Park Piru
Canarsie 90's Brim
Canarsie Gangster Blood
Cedar Block Piru
Center Park Blood
Center View Piru
Centinela Park Family
Circle City Piru
Cold Blooded Gangster Blood
Cold Stone Villain
Coney Island Rider Blood
Crenshaw Mafia Gang
Cross Atlantic Piru
Dalton Gangster Brim
Denver Lane Blood 
Doty Block Gang
Double 9 Gangsters
Dough Boy Brim
Double ii
Down Hood Mob
Drak
East Compton Piru
East Flatbush 50's Blood
East Homicide Brim
East Side 59 Brim
East Side Bounty Hunter Watts Blood
East New York Gangster BloodEast Side Uptown Bloods
Elm Street Piru
Evilside Gangster Blood
Evil Side Piru
Family Swan Blood
Fruit Town Brim
Fruit Town Piru
Frontline Brim
Gangland Piru
Gangster Killer Blood / G Shine
George Street Gangster Blood
Gill Street Gangster Blood
Ghost City Brim
Gorilla Stone Immortal Blood
Gorilla Stone Mafia Blood
Hacienda Village Blood
Harvard Park Brim
Hawthorne Piru
Hit Squad Brim
Holly Hood Piru
Hoover Family Blood
Inglewood Family Gang
Insane Blood Gang
Insane Red Devil Piru 
Jane Usher Blood
Jarvis Street Piru
Kabbage Patch Piru
Kings Park Posse Blood
KrimeVille Gangster Blood
Kalas Park Lok
Kick Down Fence Blood
Komrad Militant Blood
Komrad Gangster Blood
Leuders Park Piru
Lime Hood Piru
Lincoln Park Blood
Louis Park Piru
Low Ryder Brim
Lynwood Mob Piru
Mack Baller Brim
Militant Gangster Piru
Mad Dog Blood
Mad Hatter Brim
Mad Stone Blood 
Mad Swan Blood
Manor Boyz Blood
Murderous Outlaw Blood
Mid Wilshire Blood
Midtown Family Blood
Miller Gangster Blood
Mob Piru
Nine Trey Gangster Blood
New Haven Trey Blood
North Side Piru
Omega Piru
One Eight Trey Gangster
Oriental Lazy Boyz
Original Block 151 Neighborhood Piru
Outlaw 20's Blood
Outlaw 20's Brim
Outlaw Loco Blood
Pacoima Piru
Page Boyz Blood
Park Nine Blood
Professionals In Violence Blood
Project Gangster Blood
Purple City Byrd Gang
Queen Street Blood
Red Breed Gorilla Blood
Red Side Gorilla Brim
Rocky Road Blood
Rolling 20's Neighborhood Blood
Rolling 50's Brim
South River Piru
South Side Blood
South Side Piru
South Side Brim
Sex Money Murder
Skyline Piru
Scott Park Blood
Scottsdale Piru
South Side 59 Brim
South Side Brim
South Side Blood
Squiggly Lane Gangster
Tree Top Piru
Ujima Village Blood
Unton Brim
Valentine Gangster Blood
Valentine Outlaw Gangster Blood
Vampire Blood
Velt Gangster Lane
Victoria Street Blood
Village Town Piru
Water Front Piru
Webside Brim
Weirdos Blood
West Covina Mob Piru
West Side Original Blood
West Side Piru
West Street Blood


.